Η εφεύρεση των sms

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
Η εφεύρεση των sms
Η εφεύρεση των sms έγινε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και σύμφωνα με τις περισσότερες πηγές που υπάρχουν έγινε από τον μηχανικό Matti Makkonen από την Φινλανδία. Αν και ο ίδιος δηλώνει ότι η εφεύρεση των sms προέκυψε έπειτα από ομαδική και συνεχή συνεργασία πολλών διεθνών φορέων και ότι ήταν βασισμένη σε μια Γαλλό - Γερμανική ιδέα.

Το πρώτο ιστορικά καταγεγραμμένο sms που απεστάλη ήταν τον Δεκέμβριο του 1992 στην Αγγλία. Απεστάλη από ένα προσωπικό υπολογιστή προς κινητό τηλέφωνο στο δίκτυο της Vodafone από έναν 22 χρόνο τεχνικό ονόματι Neil Papworth και το κείμενο ήταν "Χρόνια πολλά" (Merry Christmas).

Από τότε μέχρι σήμερα η απήχηση που έχουν τα sms είναι πραγματικά εντυπωσιακή! Ο ετήσιος όγκος sms που αποστέλλονται είτε από υπολογιστές προς κινητά είτε από κινητά προς κινητά υπολογίζετε σε μερικά τρισεκατομμύρια παγκοσμίως και με ρυθμούς περισσότερο αυξητικούς κάθε χρόνο.

Το διεθνές περιοδικό the Economist το 2008 τίμησε με το βραβείο καινοτομίας τον Matti Makkonen σαν μια ένδειξη μικρής αναγνώρισης για την συμμετοχή του σε μια εφεύρεση που έμελλε να αλλάξει το τρόπο επικοινωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο για πάντα.
Διαβάστηκε 4020 φορές

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.